Fogászati kezelések és dentálhigiéniai szolgáltatásaink


Fogkőeltávolítás

A fogkőeltávolítás során eltüntetjük a fogra tapadt megkövesedett lepedéket, majd homokfúvást alkalmazva eltávolítjuk a különféle szórványos elszíneződéseket.

Konzerváló fogászat

Esztétikus (kompozit) töméseket, betéteket készítünk, illetve gyökérkezeléseket végzünk, méghozzá a piacon található legmodernebb anyagokkal, a legújabb technikákat alkalmazva. 

Fogpótlások

Technikusaimmal mindig a legszebb végeredményt lehetővé tevő megoldásokat alkalmazzuk egy-egy fog felépítésekor vagy pótlásakor. A felépítéskor csapos műcsonkot vagy szóló koronát használunk, a fog pótlását pedig híddal, implantátummal vagy kivehető fogsorral oldjuk meg. 

Gyökérkezelés

Amennyiben már túl nagy a szuvasodás, vagy elhalt a fog, gyökérkezelésre van szükség. Ezt a kellemetlen beavatkozást gépi eszközökkel igyekszünk fájdalommentessé tenni. 

Fogszabályozás

Gyermek- és felnőttkori fogszabályzást is végzünk.

A gyerekeknél leginkább kivehető fogszabályozót alkalmazunk a fogak rendellenes helyzetének orvoslására, illetve nagy hangsúlyt fektetünk az izmok működésének helyes irányba való terelésére is. 

A felnőtteknél főleg ragasztott fogszabályozó készülékeket használunk, amelyek szinte már észrevétlenek a legújabb technológiáknak köszönhetően. 

Fogfehérítés

Egyre nagyobb az igény a hófehér fogakra, hiszen ez ma már szinte elengedhetetlen része a tökéletes mosolynak. 

Implantátum

Az implantátum remek lehetőséget ad egy-egy hiányzó fog pótlására az ép fogak feláldozása nélkül. Érzésben, tisztíthatóságban és funkcióban éppen olyan, mint a saját fog, ezért előszeretettel alkalmazzuk ezt a megoldást.

 

 

 

 Szájsebészet

A szájsebészetbe az olyan komolyabb beavatkozások tartoznak, mint a fogak- és foggyökerek, a bölcsességfogak és a ciszták eltávolítása, továbbá az implantátumok behelyezése.

Röntgen

Rendelőnkben különféle röntgeneket tudunk készíteni.

Digitális panoráma röntgen: Ez az egész fogsor állapotáról ad átfogó képet melyet minden állapotfelméréskor elkészítünk. Ezzel a típusú röntgennel a fogínysorvadás vagy a fogínyvérzés okai is felderíthetők, továbbá a ki nem nőtt bölcsességfogak elhelyezkedéséről is pontos információt szolgáltat, és mivel láthatók rajta a kóros elváltozások, segít a különböző szájüregi rákok kiszűrésében is.

Teleröntgen: Ez más néven az oldalirányú koponyafelvétel, amely elengedhetetlen a fogszabályozás tökéletes megtervezéséhez. 

Periapikális kisfelvétel: Ezt az egyes fogakról készítjük, és leginkább az íny alatti problémák azonosításához használjuk. Például ezzel szűrhetők ki a ciszták, tumorok, áttört fogak, tályogok, illetve egyéb, a csontállományt érintő rendellenességek. 

Esztétikai fogászat

Az egészséges mosoly elengedhetetlen hozzávalója a szép mosoly. 

Ha mosolyunkkal elégedettek vagyunk, ha szépnek látjuk fogainkat az önbizalmat ad, ezáltal kevesebb stresszel és komplexussal élhetünk, ami általánosságban is jó hatással lehet egészségünkre.  Ráadásul a szépen rendbentartott fogakon az esetlegesen felmerülő újabb problémák is könnyebben felfedezhetők és időben orvosolhatók.  

Gyerekfogászat

A gyerekeknél kiemelkedően fontos, hogy pozitív élménnyekkel hagyják el a rendelőnket. Szeretjük már fiatal korban megalapozni a fogorvos-páciens közötti bizalmat, hogy elszálljanak a félelmek, és idősebb korban se ugorjon görcsbe a gyomruk, ha arra gondolnak, hogy el kéne menniük az éves fogorvosi ellenőrzésre. Természetesen a jó élményeken kívül az apróságok esetében is csak kiváló eszközökkel és alapanyagokkal dolgozunk, csakúgy, mint a felnőttek kezelésekor.